Naša ordinacija pruža sveobuhvatnu stručnu pomoć osobama koje pate od bolova u leđima i vratu, glavobolja, sportskih povreda ili se suočavaju sa drugim problemima u funkcionisanju koštano-mišićnog sistema. Posebno smo specijalizovani za lečenje bolova u leđima koji su posledica diskus hernije i spondiloze, kao i za lečenje različitih vrsta glavobolja nastalih usled izmeštanja prvog vratnog pršljena – atlasa.

PREGLED

Osnovna funkcija svakog zgloba je pokretljivost. Stanje određenog funkcionalnog segmenta kičme (koji čine dva susedna pršljena i disk između njih) u hiropraktici se prvenstveno ispituje prema njegovoj sposobnosti pokretljivosti i stanju mišićnog tonusa. Hiropraktika primenjuje različite palpatorne metode ispitivanja pokretljivosti u zglobu, koje uz upotrebu instrumenata (goniometra), mišićnih testova i rendgenskog snimka sa velikom preciznošću utvrđuju stepen ukočenosti u zglobu i izmeštanje pršljena.

Značaj ranog dijagnostikovanja

Suptilne funkcionalne poremećaje na nervima, mišićima i skeletu moguće je otkriti mnogo pre pojave simptoma kao vidljivih manifestacija bolesti, pa i pre nego što se reflektuju na laboratorijske analize ili rendgenske snimke. Rano otkrivanje funkcionalnih poremećaja omogućava lekaru hiropraktičaru fino podešavanje tonusa tela i otklanjanje subluksacije. Na taj način se sprečava pojava bola, trnjenja i ukočenosti, a samim tim predupređuju i posledice stresa izazvanog ovim simptomima. Tretman utiče na opšte stanje organizma, podiže efikasnost i radnu sposobnost doprinoseći da se osoba dobro oseća.

TERAPIJA I VEŽBE

Ukoliko postoji potreba za lečenjem, lekar hiropraktičar će izabrati tehniku koja je adekvatna za tretman postojećeg problema. U korekciji izmeštenih zglobova prednost uvek imaju tehnike koje su naučno zasnovane, bezbedne i omogućavaju efikasan rezultat. Korišćenjem specifičnih instrumenata omogućava se upotreba minimalnog pritiska i izuzetna preciznost.

Sve korekcije u hiropraktici se izvode takoreći neosetno, bez grubih pokreta, uvrtanja, povlačenja, kao i bez bilo kakvih neprijatnih zvukova.

Nakon korekcije lekar hiropraktičar će preporučiti i specifične vežbe, kojima će se dodatno uticati na stabilizaciju zgloba na kojem se vrši intervencija.

NAJČEŠĆA PITANJA PACIJENATA

Kakve koristi mogu imati od hiropraktike?

Hiropraktika može pomoći da bolovi nestanu ili se značajno umanje nakon svega nekoliko tretmana, i to bez lekova i nepotrebnih operacija. Hiropraktički tretmani delotvorni su kod svih pacijenata, bez obzira na godine.

Kod koje vrste bolova hiropraktika može pomoći?

Bolovi u leđima, glavobolja, diskus hernija i drugi problemi sa mišićima i zglobovima nestaće kada otklonimo ono što je do njih dovelo. To su najčešće mala izmeštanja u zglobu, nastala usled povrede ili nepravilnih životnih navika i stresa (mehaničkog, hemijskog i psihičkog) kojem je osoba izložena.

Kako izgleda tretman?

Kroz naučni pristup i uz veliku preciznost, bez upotrebe sile, bez ikakvih grubih pokreta, uvrtanja, izvlačenja i bilo kakvih neprijatnih zvukova, takoreći neosetno, dr Dinić će vam korigovati strukturu, a samim tim i funkciju tela. Takva korekcija ne predstavlja nikakav rizik po vaše zdravlje, bez obzira na godine i zdravstveno stanje.

Koje kvalifikacije ima vaš hiropraktičar?

Dr Petar Dinić je završio medicinski fakultet i specijalizaciju iz fiziologije, a zatim je magistrirao u Torontu. Neurofiziologiju mozga izučavao je u Kolumbiji (SAD), Fakultet za hiropraktiku završio je u Atlanti (SAD), a zatim i specijalizaciju u trajanju od dve godine u oblasti tehnike Atlas ortogonal. Jedan je od četiri hiropraktičara u Evropi koji se bave ovom potpuno neosetnom metodom korekcije prvog vratnog pršljena – atlasa.

ZAKAŽITE PREGLED