IZNAD OVIH HORIZONATA

//ordinacijazivot.com/wp-content/uploads/2017/08/IMG_3272.jpg
Naručivanje putem e-maila Naručivanje putem telefona
  • Autor Džon Brek
  • Za izdanje na srpskom jeziku priredio dr Petar Dinić. Izdavač Draslar, Beograd
  • Tehnički podaci: 254 str., format 21 cm, meki povez, ćirilica, godina izdanja 2018
  • Za naručivanje:
    e-mail: hiropraktor@ordinacijazivot.com
    telefon: 011 228 4186
  • Cena knjige je 500 dinara.
  • Troškovi slanja nisu uračunati u cenu.

Spoznaja nelokalne (holističke) prirode same kvantne fizike tokom prethodnih decenija nagoveštava da sve, počev od subatomskih čestica, preko zvezdanih sistema, do svesnog ljudskog života, nastaje iz jedne osnovne, transcendentalne Stvarnosti, koja dovodi sve stvari iz nepostojanja u postojanje kroz neprestani čin stvaranja. U suštini, sve stvari su uzajamno povezane u jedno kvantno spleteno jedinstvo, pa svet treba posmatrati kao veliki hologram u kom svaki aspekt sadrži informacije o Celini.

Ova knjiga pokreće pitanje odnosa između Stvarnosti i hrišćanskog razumevanja Boga. Njen cilj je da objasni da je naš uobičajeni pojam o Bogu i svetu, po rečima engleskog teologa Dž. B. Filipsa, „preterano mali“. Kad se pravilno razume, kvantna teorija nam omogućava da vidimo iznad horizonta sveta u kom živimo, da opažamo duhovni značaj Celine, a autentična hrišćanska vera koja obuhvata sve oblasti Stvarnosti, od mikrokosmosa do makrokosmosa, omogućava nam da opažamo i cenimo njihov krajnji izvor i značenje.

Knjiga nudi neobično inspirativnu potragu za holističkim putevima koji povezuju kvantnu fiziku i duhovnost – ukazujući i na istinsku potrebu holističkih modela ponašanja, što je svakako fundamentalno pitanje i mentalne higijene i duhovnog morala.

Iz recenzije prof. dr Dejana Rakovića